zaterdag 28 augustus 2010

Het lelijke eendje...........Deu-che...........

Deze zomer hadden we ook weer gasten uit Nederland, die in onze nostaligsche pipowagen kwamen logeren in Frankrijk. Ze kwamen helemaal uit Nederland tuffen met hun deux-chevauxtje, en wel over de routes nationales, oftewel de binnenwegen van Frankrijk. Dat is heerlijk als je geen haast hebt en lekker vakantie. Alhoewel de fransen kunnen er wat van op de franse wegen, ze zijn soms een peu enervé, d.w.z. dat ze lekker over de landweggetjes scheuren.
Eenmaal aangekomen gingen Jan en Renate lekker vakantie houden en hebben veel van de omgeving bekeken met hun lelijk eendje. Ze hebben vooral veel brocantes bezocht, iedere vlooienmarkt werd bezocht. En liet Jan de leuke spullen aan ons zien.
Ook werd er natuurlijk boodschappen gedaan en gingen ze weer een keer stokbrood kopen, 5 minuutjes verderop in een dorpje.
We wonen op het platteland, dus maken we ook gebruik van de plattelandswegen, die prachtig tussen de velden liggen met zonnebloemen, maïs, lavendel, noem maar op. De aarde is zomers erg droog en er wordt dan ook regelmatig gesproeid met grote automatische sproeiinstallaties die ronddraaien en soms ook wel eens een beetje de weg nat maken, nou ja beetje, een flinke plens water, net een flinke regenbui.
Dus Jan en Renate in hun autootje gestapt met het dakje open om stokbrood te halen. En ja hoor onderweg, zo zei hij, kregen we precies op dat moment toen we langs de sproeier reden een plens water door het open dak en wat dacht je? Op de terug weer! haha, nou ja was lekker even fris met die hitte!

2 opmerkingen:

 1. Hallo Janny,

  Mijn moeder heeft ooit ook een lelijk eendje gehad met open dak. Het was best een geinig ding. Bij ons groeide de paddestoelen in het dashbord haha..
  Leuk dat ze met het eendje naar Frankrijk zijn gekomen en in de pipowagen hebben gelogeerd. In deze tijd moet er altijd maar gehaast worden.. Maar deze mensen hebben heerlijk de tijd genomen en ervan genoten.
  Grappig dat ze nat zijn geworden tijdens de rit. Ik had het je al gemaild, mij lijkt het ook een keer zo leuk om in de pipowagen te logeren en dan wat marktjes bezoeken.. Het scheelt dat ik niet in een cabrio rij haha!

  liefs Pam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Pam,

  ja dat is leuk, jullie zijn altijd welkom. Heb vanmorgen een workshop gegeven in de pipowagen, fijne zondag,

  gr. Janny

  BeantwoordenVerwijderen