donderdag 19 augustus 2010


Franse brocante..... bijna ieder stadje of dorpje in Frankrijk heeft vooral zomers wel een brocante of rommelmarkt. En dat gaat gelijk samen met een feest ter ere van "het feest" of ter ere van een heilige, een christelijke feestdag of een druivenoogst, olijven of knoflookoogst.Of zomaar omdat het zomer is. Maar ze zijn niet allemaal tegelijk, dus kun je steeds naar een andere gaan als je zin hebt. Zo heb ik er pas ook weer een bezocht. Voor mij is alleen de sfeer al zo gezellig, er wordt gelijk voor kraampjes gezorgd met lekkere dingen, pizzakraam, crepes etc.
Op het dorpsplein worden grote tafels gezet als je wat wilt drinken of eten. En muziek hoort er ook bij, soms gezellige franse accordeonmuziek en oud provençaalse dansen, de dansers dragen dan kleding met provençaalse stoffen en kant.
Ik vind het enig om te snuffelen op die markten, er is prachtige brocante met nog echte oude spullen, niet altijd replica's en soms lekkere kitsch. Je zou alles wel willen kopen, maar dat kan niet, want mijn zolder staat al vol met rotz..... het wordt tijd dat ik er zelfs eens bij ga zitten.
Het leuke is dat sommige een kleedje of tafel voor hun eigen voordeur hebben uitgestald, snuffelen maar.
Aan het einde van zo'n dag is er vaak een bal of dansavond met op het dorpsplein gezamelijk eten aan lange tefels. De Fransen weten overal wel een feest van te maken met wijn en lekker eten en na afloop vuurwerk.
Komende zondag is er weer een brocante..........

3 opmerkingen:

 1. Ik wil het graag ook nog een keer mee maken. Het lijkt me zo leuk! Misschien wel leuke handel voor je, vanuit frankrijk een shopje voor de nederandse brocante liefhebbers haha!! Want jij woont er mooi dichtbij! Ennuhhhh, dan kan ik lekker bij je shoppen haha!!!
  Ga je zondag nog wel fotootjes maken voor de blog, want je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt! Alvast een heel fijn weekend, met een mooie zonnetje erbij!
  Liefs Pam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wat klinkt dat allemaal geweldig!
  Het is voor mij een droom om in France te kunnen wonen, alles daar zoooo romantisch en brocant!
  Ik ben nieuwsgierig geworden naar je verhaal en hoop dan ook dat er foto's volgen!
  Ik hou van alles Frans en brocant!
  Je'taime Paris...
  Kom gauw weer kijken op je blog.

  Lieve groetjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hou ook van franse brocante en mode!!
  En zoveel andere dingetjes, ja vooral Parijs is heel erg leuk met zoveel winkeltjes en grootste antiekmarkt van Europa. Niet alleen de kleine winkels vind ik leuk maar ook de hele grote helaas dure!! haha, alleen al de parfum afdeling zo prachtig. En voor mij zijn de modeontwerpers werkelijk kunstenaars!
  Heel veel kleding, ook met rozen! worden allemaal met de hand gemaakt voor de prachtige défilées.Ach ja dat is franse charme.Ieder land heeft iets om trots op te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen