donderdag 31 maart 2011

Kennismaken met pipowagen




Zou het ook zo leuk vinden als jullie eens keken op mijn andere blog http://pipowagen.blogspot.com/ Eens kennis maakt met onze pipowagen, gewoon om even te dromen, helemaal niet commercieel bedoeld ofzo, maar gewoon om even lekker te dromen.We hebben deze grote wagen samen helemaal gerestaureerd en meegenomen naar Frankrijk en naast ons huis staan.Ik kan ook mijn creativiteit daarin kwijt, de brocante stijl en mijn rozen komen mij hier goed van pas.Heel leuk om zo'n wagen in te richten en te decoreren, hoeft juist helemaal niet chique te zijn,(maar is wél confortabel) écht voor vrijbuiters en vroeger voor tziganes, zoals ze hier zeggen, zigeuners .Nu ons zwembad nog af te maken, hopelijk dit jaar klaar, want het is een hele klus en tijdrovend er zo bij te doen, als je het zelf doet.Veel kijkplezier en waan je in een romantische, nostalgische wereld.

woensdag 30 maart 2011

Workshop "engelse" rozen


Leuk om te weten is voor degene die een workshop (willen) volgen dat "mijn" engelse rozen nog uniek zijn en deze workshops nog niet gekopieerd zijn door andere dames in tegenstelling tot de andere workshops rozen en pioenrozen. De engelse roos is kenmerkend door het prachtige hartje met de vele tientallen blaadjes en doordat je geen knop ziet zitten, zoals bij andere rozen. Dat is een hele kunst om te maken en dat leer ik je dan op de workshop. Het is mijn lievelingsroos! Hij is superromantisch! Kijk ook voor de opgave workshop bij Rosadotje, wat een schattige naam!

dinsdag 29 maart 2011

Workshopje rozen op locatie




Af en toe vind ik het leuk om ook eens bij iemand anders workshops te geven. Zo ook op 11 mei bij http://www.rosadotje.blogspot.com/
Jullie zijn van harte welkom!



woensdag 23 maart 2011

Tea for one en engelse rozen van papier




Na al de workshops was ik wel weer even toe aan een tea for one. Bedankt allemaal dat jullie het zo leuk vonden en dat je nu ook zelf de rozen kan maken. In mei volgt er weer een nieuwe reeks workshops met ook andere soorten rozen.

donderdag 10 maart 2011

Rozen van Papier in mei



Ik heb alweer een planning moeten maken voor de workshops Rozen van Papier in mei.
Ik moet altijd een beetje vooruit lopen en zo ook met het seizoen. Nu alvast zomerse rozen en papavers in een zomers boeket om te laten zien wat we dan gaan maken. Data : 12,14, en 15 mei 2011. Zonodig nog een extra dag.

woensdag 9 maart 2011

Bij ons ook lente




Prachtig die lentekleurtjes. Ik heb de mimosa zelf geplant hier in de Drôme Provençale en een stekje meegenomen uit het bos aan de Côte d'Azur een aantal jaren geleden, toen was hij 40 cm hoog, nu is hij 3 meter hoog en bloeit! Ruikt ook zo heerlijk mimosa, heel zachte bolletjes heeft ie.

zaterdag 5 maart 2011

Vervolg opgave Workshops Gipsy Rozen van Papier

GIPSY ROZEN


In verband met de grote belangstelling nieuwe data voor de workshops rozen maken: 12 en 14 mei in Amersfoort en 15 mei in Groessen (Arnhem). Geheel in zomerse stijl met rozen en pioenrozen, hier en daar een papaver voor een zomers boeket.

woensdag 2 maart 2011

roosjes van échte klimop





Ik heb roosjes gemaakt van natuurlijke klimopblaadjes en gecombineerd met piepkleine bosviooltjes uit de tuin. Ook heel leuk om te maken deze roosjes.